15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://wellmatt.com/blog 300 true
Önceki Yazı
Yataklar Ne Kadar Süre Kullanılmalı, Ne Kadar Sürede Değiştirilmeli?
Sonraki Yazı
Ortopedik Katlanabilir Yatak Nedir? Kimler Tercih Etmeli?

Visco Yatak Nedir? Visco Yatak Ne Demek ?

Son zamanlarda yatak tercihlerinde öne çıkan visco yataklar, geniş bir kesim tarafından tercih edilmektedir. Ancak çoğu kimse için de bilinmeyen özellikler taşımaktadır. Bu eksiklik yüzünden çoğu kimse visco yatak tercihinden vazgeçmekte ya da yanlış yönlendirmelere maruz kalmaktadır. Böylece visco yatağın özelliklerinden bahsetmek yerinde olacaktır.

Visco Yatak Modellerimizi inceleyin. Full Ortopedik Visco Yatak Modelleri ve Fiyatları 

Visco Yatak Nedir?

Visco yatak, ekonomik ama rahat bir yatak isteyenlerin ilk tercihlerinden olmaktadır. Normal sünger malzeme üzerine visco elastik katman yerleştirilerek oluşturulan yataklara denilmektedir. Piyasada sık bulunan yaylı yatakların üzerine visco katmanlarının yerleştirilmesine kıyasla WellMatt, soft süngerin üzerine visco katman yerleştirerek de yatak satışı yapmaktadır. Visco yataklarda bu durum oldukça önemlidir. Çünkü visco yataklardan yumuşaklık beklenir ve bunu sağlayacak olan soft süngerdir. Fakat burada önemli olan tamamen viscodan yapılmış yatakların bulunmadığıdır. Aslında visco seçiminde yatağın tamamen visco olmasını da beklememek gerekir. Çünkü visco, süngere verilen isimdir ve eğer tamamı visco olan bir yatakta yatacak olursanız, tamamen içine çökebilirsiniz.

Visco Yatak Özellikleri Nedir?

Visco yataklar, rahat ve konforlu bir uyku için tasarlanmışlardır. Visco sünger sayesinde yoğunluk, elastik, esneklik ve boyut bakımından birbirinden farklı birkaç varyasyonu sahip olabilmektedir. Visco yataklarda en önemli nokta yoğunluğudur, yoğunluğu ile sertliği düzenlenmektedir. Çeşitli sertlik derecelerine göre vücut ağırlığı dengelenmektedir. ABD’de bulunan NASA tarafından astronotların rahat bir uyku uyumaları için tasarlanan visco sünger, uzun süreli ve sabit bir şekilde duruşun vücut için vereceği rahatsızlıkları gidermek için tasarlanmıştır. Sıcaklığı muhafaza eden sünger, vücut şekline uyum sağlamakta ve vücudun kalkması ile tekrar eski haline dönmektedir. Yaklaşık olarak bu özellikleri sayesinde 40 yıldır kullanılan visco süngerler, serbest hareket özellikleri taşımaları ve basıncı dengelemeleri yüzünden yüksek derecede kullanıcı memnuniyetine sahiptir. Ayrıca bu yatak üzerinde uyumanın bel ve sırt ağrılarına iyi gelen tarafı da bulunmaktadır. Bu kapsamda özellikleri temel alınacak olursa;

  • Rahat bir uyku uyumanızı sağlar; çünkü yatış olarak doğru bir pozisyonu bulmanız visco sayesinde mümkündür. Süngerinin özel yapısı sayesinde özellikle omuz ve kalça gibi vücudun ağırlık merkezlerine yük binmesini engelleyerek, yükün dengeli bir şekilde bütün vücuda yayılmasını hedeflemektedir. Bu durum da rahat bir uyku uyumanız için oldukça önemli bir imkan sunmaktadır.
  • Visco elastik malzemenin açık hücreli olması sebebiyle hava dolaşımı yatakta en üst düzeydedir. Hava gözenekleri sayesinde terlemeyi önler ve ısı derecesinin sabit kalmasını sağlar. Özellikle sıcak iklimlerde, bu özelliği sayesinde oldukça faydalı olmaktadır.
  • İnsan sağlığına zararlı sert kimyasallar üretiminde kullanılmamıştır. WellMatt, kullanıcılarına en sağlıklı yatakları sunduğu için visco yatak modellerinde de başta CFC gazı olmak üzere hiçbir kimyasal bulunmamaktadır.
  • İster yan ister sırt üstü uyunsun, boyun ve omuz kaslarının özel yapısı sayesinde gevşemesine sebep olur. Uyku esnasında dinlenmek oldukça önem taşımaktadır. Vücudun dinlenmesi için gereken de bedenin tüm kas yapısının, özellikle ağırlık binen kısımlarının rahatlamasını sağlamaktır. Visco, özel yapısı sayesinde bu kasların gevşemesini sağlar ve kan dolaşımını hızlandırır.
  • Horlama bilindiği üzere düzgün nefes alamamaktan kaynaklanmaktadır. Visco yataklar yapıları gereği en ideal uyku pozisyonunu sunmaktadır. Böylece düzgün nefes alınmasına yardımcı olmakta ve bu sayede horlamanın azalmasına katkıda bulunmaktadır.
  • Visco yatak tercih edecekler için bir sorun da malzemenin kokmasıyla ilgilidir. Visco kokan bir malzemeden yapılmamaktadır. Ancak yeni alındığında bir koku oluşabilir, bu yatağın kokusu olmayıp hava almayan ambalajından ötürü kaynaklanan bir kokudur. Yatağın iyi havalandırılmasına bağlı olarak kısa süre içerisinde oluşan koku geçecektir.
  • Visco yataklarda çökme sorunu yaşanmaz. Visco kiloya ve ısıya bağlı olarak şekil almaktadır. Oldukça yumuşak bir özelliği bulunmaktadır. Üstelik içinde yay bulunmaması sebebiyle oldukça rahat bir uyku deneyimi sunar. Fakat zamana ve kullanıma bağlı olarak süngerde aşınmalar meydana geleceği için çökmeler yaşanabilmektedir. WellMatt visco yataklarda ise çökme olmamaktadır. Genelde çökme olan visco yataklar, ucuz ve kalitesiz malzemeden yapılmış yataklardır.
  • Visco zamana bağlı olarak deforme özellikleri göstermez. Doğru kullanım ve bakım ile uzun yıllar visco yataklar kullanılabilmektedir.
  • “sizi hatırlar.” Yapısına kullanım sonucunda eden işleyen özelliği, uyku stilinize ve şeklinize de uyum sağlayarak, daha sonraki kullanımlarda yerinizi bulmanıza neden olur.

En Uygun Visco Yatak Nasıl Seçilir?” yazımızı hemen incele.

Neden Visco Yatak Tercih Etmeliyim?

Visco yatak, kullandığı özel malzeme sayesinde oldukça rahat bir yatak olarak öne çıkmaktadır. Visco, yataklarda genelde en üste konulmaktadır. Bu sebepten ötürü yatağın vücut şeklini alması sağlanmaktadır. Rahat bir uyku istiyorsanız, yattığınız yerin vücut hatlarını alması önem taşımaktadır. Bu yüzden düz bir zeminde yatmak rahatsız edici ve yorucu olmaktadır. Ayrıca visco yataklar antibakteriyel özellikler taşırlar ve bu sayede diğer pek çok yataktan öne çıkmaktadır. Herhangi bakteri, küf, mantar vb. oluşumu engellenirken buna bağlı olarak gelişecek kötü kokuların da önüne geçilmektedir. Ayrıca visco yataklarda yay bulunmadığı için yayın sebep olacağı hasarlar da visco yataklarda bulunmaz. Bu sayede vücut ağrıları olan, rahat bir uyku uyumak isteyen herkes için ideal bir uyku sunmaktadır.

Visco Yatakların Olumsuz Tarafları

WellMatt kullanıcılara yatakların bütün özelliklerini göstermeyi ilke edinmiştir. Bu kapsamda visco yatakların bazı olumsuz taraflarında da bahsetmek yerinde olacaktır. Öncelikli olarak yumuşak bir yatakta yatmak istemeyenler tarafından visco yataklar tercih edilmemelidir. Çünkü yapısı gereği visco yataklar, içe doğru çökme eğilimi gösterirler. Bir başka deyişle süngerinin yumuşak olmasından ötürü vücudu tam bir şekilde saracak şekle sahiptir. Bu durum çoğu kimsenin hoşuna gitse ve yatağı tercih sebebi olsa da yumuşak bir zeminde uyumak istemeyenler için sorun teşkil edebilir. Ayrıca visco yataklarda dalgalanma bir nebze fazla olabilmektedir. Bu durum da çift kişi uyuyanlar için sorun teşkil edebilir. Özellikle uykusu hassas olanlar için visco yataktaki dalgalanmalar sorun yaratabilirler. Ama bu durum da hareket yalıtımının özenli yapılması sayesinde WellMatt yataklarında görülmemektedir. Visco yataklar ayrıca ısıyı muhafaza etmeleri sebebiyle “sıcak uyku” yanlısıdır. Böylece, uyurken sıcaklık istemeyenler için sorun oluşturabilirler. Fakat WellMatt tarafından kullanılan viscolarda özel bir jel bulunmaktadır ve bu jel ile ferah bir uyku sağlanmaktadır. Ancak bu durumların yanı sıra visco yatak seçerken unutulmaması gereken kişisel özelliklerden yani boy, kilo, uyku pozisyonu vb. özelliklerden temel alınarak yatak tercihinin yapılması gerektiğidir. Ayrıca hangi yatak olursa olsun yatağa alışma süreci en az 1 ayı içermektedir. Dolayısıyla ilk kullanımlarda yatak hakkında fikir edinmek doğru olmayacaktır. Bundan hareketle WellMatt müşterileri için 120 gün değişim ve iade süresi vermektedir. Eğer bu süre içerisinde de yataktan memnun kalınmaz ise değişim ve iade yapılabilmektedir. Visco yataklar konforlu ve yumuşak yataklardır ancak herhangi bir sorun çıkması halinde rahatlıkla iadeleri ya da değişimleri de gerçekleşmektedir.

Hangi Visco Yataklar Tavsiye Edilir?” yazımızı hemen incele.

Paylaş:
Kategori:Visco Yatak
Önceki Yazı
Yataklar Ne Kadar Süre Kullanılmalı, Ne Kadar Sürede Değiştirilmeli?
Sonraki Yazı
Ortopedik Katlanabilir Yatak Nedir? Kimler Tercih Etmeli?

0 Yorum

Yorum Yaz